Nederlandse Brouwers: Horeca moet gesteund worden!
De bierverkoop in de horeca en bij evenementen is sinds de uitbraak van COVID-19 met 64,7% gedaald.
Er is vrees bij de brouwers over de grote onzekerheid die horecaondernemers nu weer tegemoet gaan.De horeca in Nederland is keihard geraakt de afgelopen maanden, laten cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers zien. Ook afgelopen zomer toen de maatregelen verruimd werden en de zon scheen was er een flinke daling te zien. Zo is er afgelopen september 29,1% minder bier verkocht in de horeca en bij evenementen vergeleken met vorig jaar.
Horeca heeft extra steun van overheid nodig
De Nederlandse Brouwers maken zich vreselijke zorgen over hoe het verder moet met de horeca. De horeca is zo’n belangrijk onderdeel van onze samenleving en in onze levens. En zij worden nu onevenredig hard geraakt. Het is van groot belang dat er vanuit de overheid extra hulp komt om deze bedrijfstak niet kapot te laten gaan. Ze hebben zich de afgelopen maanden een slag in de rondte gewerkt om zich aan de regels te houden en mensen te laten genieten van een goed glas bier. Nu is het tijd om de horeca extra te steunen zodat ze deze moeilijke tijd overleven.